“BAKHAR, NE NASJEDAJ!”: Ako se Zvezda ‘upeca’ na Guardiolinu lukavu zamku, prijeti joj prava katastrofa?

Srpski nogometni gigant Crvena zvezda će u okviru prvog kola UEFA-ine Lige prvaka odmjeriti snage sa Manchester Cityjem pod reflektorima Etihada.

Pep Guardiola se u najboljem momentu vratio na klupu ‘Građana’ i to nakon zahtjevne operacije leđa, pa se odmah upustio u sada već dobro poznate igrice prije svakog velikog susreta.

Za svaki tim je od izuzetne važnosti da dobro započne takmičenje u Ligi prvaka, a Španac ističe kako je City desetkovan i da će najvjerovatnije igrati sa prvim timom.

Bio je to jasan signal za kormilara Zvezde Baraka Bakhara da se ne opušta nijedne sekunde jer Guardiola očigledno sa velikim stilom želi započeti odbranu titule u elitnom nadmetanju.

“Žao mi je, utakmica protiv Crvene zvezde će biti jedna od onih koje igrate sa drugim timom jer ne želite rizik od povreda. Manje nogometaša na klupi je također problem, ne samo u ovom trenutku, već za narednih četiri do pet utamica.”

“Imamo zaista mnogo povreda, a za neke nogometaše uopšte nisam siguran da li će igrati u Ligi prvaka prvu utamicu”, kazao je zagonentno Guardiola.

I za kraj, nije nedostajalo epiteta za protivničkog trenera za kojeg smatra kako zna da se suprotstavi velikim ekipama.

“Bakhar je imao je tešku grupu s PSG-om. Vidio sam šta je s Maccabijem radio Mbappeu i Messiju. Impresionirala me hrabrost. Sutra će situacija biti slična. Zvezda je agresivna. Ponekad se brane čovjekom na čovjeka, a ponekad ne. Stoga moramo biti spremni. Igraju u formaciji 5-3-2 i brzi su u tranziciji. Sjećam se proteklih sezona, kultura u tim lijepim zemljama… Nevjerovatan mentalitet, svi ti sportisti, strašni takmičari. Imaju nešto posebno.”

City u svom rosteru ima na svakoj poziciji bar dva kvalitetna rješenja, tako da se u taboru i stručnom štabu Zvezde ne smiju “upecati” na postavljenu zamku u plavom dijelu Manchestera. U suprotnom, slijedi prava rezultatska katastrofa.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime