Begović nije propustio priliku da “prozove” Chelsea: Gdje su igrači svjetske klase?

BegovicCFC

Iskusni bh. golman Asmir Begović nije propustio priliku da se pridruži velikoj većini nogometne javnosti koja smatra kako je Chelsea odradio jošđ jedan loš transfer rok.

Nakon što je Todd Boehly preuzeo Chelsea, londonski tim je od ljeta 2022. godine potrošio zapanjujuću količinu novca, a ona navodno premašuje milijardu funti.

Begović je za londonskog velikana branio između 2015. i 2017. godine, a u podcastu The Byline prokomentarisao je transfer politiku bivšeg kluba.

“Ako potrošite 115 miliona funti na Caiceda, sigurno biste potrošili 120 miliona funti na Declana Ricea? Ne znam Declana privatno, ne kažem da on ne želi igrati za Arsenal, ali ruku na srce, mislim da bi on želio otići u Chelsea. Igrači kao što je on, kvalitetni i u najboljim godinama, ranije su išli u Chelsea.”

“Gledam nogomet kao lud, a s mnogo igrača koji igraju za Chelsea uopšte nisam upoznat. Meni je to čudno, cijela stvar je vrlo čudna. Ne vidim konstrukciju ekipe, cijela ova tranzicijska faza obnove je vrlo čudna. Ne kažem da mi se ne sviđa Enzo Fernandez, ali ako ćemo potrošiti 230 miliona funti na njega i Caiceda, radije bih imao Declana Ricea, nego bilo kojeg od njih dvojice. Oni trebaju dovoditi najbolje igrače.”

“Sjećam se igrača s kojima sam ja bio u svlačionici, sve same svjetske klase, ma klasa do klase. Kupovina od Barcelone, kupovina od Reala, kupovina od Bayerna. I sada se pitam, gdje si igrači svjetske klase?”, kazao je Begović.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime