BH Fanaticosi: Pripazite da ne izgubite obraz i ponos

Najvatreniji navijači svih reprezentacija Bosne i Hercegovine, Bh. Fanaticosi uputili su otvoreno pismo selektoru fudbalske reprezentacije BiH, Safetu Sušiću i njegovim izabranicima nakon sramotne igre i rezultata u Innsbrucku na utakmici protiv Egipta.

“Navijački pozdrav za selektora Sušića, kapitena Emira Spahića i ostale reprezentativce. Nakon odigrane prijateljske utakmice 5.marta protiv izabrane selekcije Egipta i nemilih dešavanja koja su se desila tokom i poslije navedene utakmice Mi navijačka skupina BHFanaticos želimo da se ovim pismom obratimo vama Safete Sušiću, vama Emire Spahiću i svima vama ostalim članovima reprezentacije.

Želimo da vam iskažemo duboko nezadovoljstvo igrom i zalaganjem na terenu, a pogotovo odnosom prema reprezentaciji, reprezentativnom dresu i navijačima Bosne i Hercegovine. Naša podrška reprezentaciji sa tribina nikada nije izostala, prelazimo hiljade kilometara da bih vas gledali i dali vam podršku, trošimo na hiljade i hiljade eura, rizikujemo otkaze na poslu, ginemo vraćajući se kućama, a VI?

Kako nam to vraćate? Nezalaganjem, igrom bez volje, šetanjem po terenu, ispoljavanjem nekih svojih privatnih kaprica. DOKLE? Naša ljubav prema BIH, prema reprezentaciji, nema granica i nikada se neće ugasiti, ali naše strpljenje i naša tolerancija imaju svoje granice. Zato dobro pripazite da ne izgubite OBRAZ i ne izgubite PONOS.

Pripazite da ne pređete granicu i pređete na drugu stranu. Onaj i Oni koji to urade, koji uprljaju OBRAZ i PONOS reprezentacije BIH za Nas će biti izgubljeni i nepoželjni u reprezentaciji BIH. Biće proglašeni kao PERSONA NON GRATA. Bez obzira ko su i kako se zovu, bez obzira na njihovu vrijednost. Jer NIKO od vas nije vrijedniji od državnog dresa, državnog grba i reprezentacije BIH,” stoji u pismu Bh. Fanaticosa.