Bio je De Ligt prije De Ligta, a sad stagnira u četvrtoj ligi!

191019Papadopoulos

Kyriakos Papadopulos prije desetak godina bio je ponajveća stoperska nada u svijetu nogometa. On je bio De Ligt prije De Ligta.

Sa samo 18 godina briljirao je u dresu Olympiakosa i pokazao da bi u budućnosti mogao biti možda i najbolji na svijetu na svojoj poziciji. Njegov potencijal prepoznali su u Schalkeu pa su ga kupili za dva milijuna eura.

Od dolaska u Gelsenkirchen Papadopoulos nije napuštao Njemačku, a u jednom trenutku vrijedio je 18 milijuna na transfernom tržištu i bio na korak od velikog transfera u Manchester City.

Na Etihadu ga je 2013. godine želio vidjeti Roberto Mancini koji je tražio zamjene za veterane Kola Tourea i Joleona Lescotta. Obavljeni su pregovori s igračem i činilo se da će transfer uskoro biti realiziran.

Međutim, ‘Građani’ su ipak odustali od grčko stopera jer su tog ljeta na Jovetića, Navasa, Negreda i Fernandinha potrošili više od 100 milijuna eura. Papadopulos je kasnije završio u Bayer Leverkusenu, a onda i u HSV-u.

Prije nekoliko dana njegova karijera doživjela je potpuni krah. Izbačen je u drugim tim HSV-a koji se trenutno natječe u četvrtoj njemačkoj ligi. U HSV-u je dvije i pol sezone, a u tom razdoblju ozlijeđen je bio čak 686 dana.

Papadopulosu ugovor s njemačkim drugoligašem istječe na kraju ove sezone, ali čelnici kluba omogućili su mu da Volksparkstadion napusti već na zimu. Ako uopće uspije pronaći novog poslodavca.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku