‘BOLJE DA SE NE MIJEŠA U OVO’: Sir Alex Ferguson sređuje posao trenera u Unitedu ‘očajnom’ stručnjaku

FergusonUTD
Mnogi se opravdano ne slažu sa mišljenjem legendarnog stručnjaka

Legendarni stručnjak Sir Alex Ferguson odlučio se uključiti u potragu za novim trenerom, a nakon najnovijih saznanja, navijači na društvenim mrežama mu poručuju da se drži podalje.

Ferguson je po svom odlasku sa ‘Teatra snova’ Davida Moyesa označio svojim uspješnim nasljednikom koji se samo nakratko zadržao u Manchesteru, što je pokazalo da je ‘Šef’ ipak nešto lošiji u takvim procjenama.

I kasnije je imao nekoliko diskutabilnih rješenja za trenera ‘Crvenih đavola’ koje nikad nisu zaživjele, ali on ne odustaje, bar tako saznaje Graeme Bailey.

Ovaj novinar prenosi kako se Škot zauzeo za to da Mauricio Pochettino postane novi stručnjak i predvodnik projekta na Old Traffordu, što navijači smatraju očajnim rješenjem.

Argentinac je nedavno dobio otkaz u Chelseaju kao jasan pokazatelj da njegovog kvaliteta, ali Ferguson navodno ne odustaje od svojih namjera.

Pochettino i pored Fergusonove preporuke visoko kotira kod uprave INEOS-a i neće biti aspolutno nikakvo iznenađenje ukoliko on preuzme posao Erika ten Haga. No, navijači nisu nimalo sretni s tim raspletom.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime