BOOM: Guardiola pakuje kofere u Cityju, kormilo giganta prepušta sunarodnjaku sa bogatom karijerom

Španski nogometni stručnjak Pep Guardiola odrađuje fantastičan posao na klupi engleskog giganta Manchester Cityja, te mu nedostaje samo jedan trofej.

Naime, City je apsolutni vladar engleskog Premiershipa posljednjih godina, a od 2018. godine su osvojili čak četiri titule prvaka Engleske. Jedino je Liverpool 2020. godine uspio da malo “razrijedi” dominaciju ‘Građana’ u domaćem prvenstvu.

Međutim, kao što smo već rekli, na Etihadu su željni jednog trofeja još uvijek. Naravno , radi se o trofeju najelitnijeg klupskog takmičenja, Lige prvaka.

Samom Guardioli je bio možda i najveći zadatak i cilj da postane prvak Evrope, no to još uvijek nije uspio učiniti. U međuvremenu, španski El Chiringuito navodi kako bi Pep mogao spakovati kofere na kraju ove sezone.

U slučaju da Španac i definitivno “digne sidro”, na Guardiolino bi mjesto, prema informacijama kojima raspolaže spomenuti izvor, stigao njegov sunarodnjak, Luis Enrique.

Donedavni selektor reprezentacije Španije ima poprilično bogatu trenersku karijeru. Pored ‘Crvene furije’, vodio je također i Barcelonu sa kojom je u sezoni 2014/15 osvojio trostruku krunu. Završio je sa trofejom La Lige, Lige prvaka i Kupa Kralja, što zvuči nevjerovatno.

S druge strane, Guardiola je, ne tako davno, pričao o svom “zasićenju” od trenerskog posla, a nema sumnje da bi izuzetno interesantno bilo gledati Enriquea kao njegovog nasljednika u Manchesteru…

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime