Buffon otvoreno priznao: Pravio sam mnoge greške kao mladić, ali kupovina diplome je najveća od njih

Legendarni italijanski golman Gianluigi Buffon dao je veliki intervju za italijansku La Repubblicu, a između ostalog je priznao zbog kojeg se postupka i dan danas kaje.

Zanimljivo je da se ne radi o njegovoj sportskoj karijeri, već o kupovini diplome srednje škole kada je imao 18 godina.

Tada je Buffon već bio zvijezda italijanskog nogometa, a zbog karijere je očito zapostavio školovanje i odlučio je kupiti srednjoškolsku diplomu.

Sad već dugo vremena kasnije, Italijan je priznao da mu je to bila najveća greška koju je napravio u tinejdžerskim godinama i da se iskreno kaje zbog toga.

“Napravio sam mnogo grešaka, posebno kada sam bio mlad. Najmanje sam ponosan na to što sam kupio diplomu s 18 godina. Ne bih to ponovio jer je to nepošteno i tako sam napravio prečicu iako nisam nikada bio od onih koji žele prečice u životu.”

Tokom karijere je čuvar mreže osvojio sve moguće trofeje osim onog Lige prvaka, do koje nikada nije mogao s ekipom Juventusa.

No, ističe kako je jedini žal koji je ostao onaj prema navijačima, jer njemu lično osvajanje takvog trofeja ne predstavlja ništa posebno.

“Žalim zbog navijača koji su žudjeli za tim trofejem skoro 30 godina, ali za mene to nije nikakva rana. Za mene je uvijek bio poticaj da se svake godine borim za nešto tako veliko. Igranje u Ligi prvaka bilo je zadovoljstvo, titula bi to sve kompletirala, ali nije me briga.”

Tokom karijere koja je trajala čak 29 godina, Buffon je upisao 685 nastupa za Juventus, 265 za Parmu i 176 za reprezentaciju Italije s kojom je bio i prvak svijeta.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime