Chiellini o čuvenom ugrizu Suareza: Bez toga, on je prosječan igrač

ChielliniSuarez

Giorgio Chiellini otkrio je u svojoj autobiografiji da ima izuzetno visoko mišljenje o napadaču Barcelone Luisu Suarezu te da se divi njegovim nestašlucima na terenu.

Chiellini je svojom autobiografijom otkrio mnogo zanimljivih stvari, a danas se u medijima objavio i dio vezan za sukob sa Luisom Suarezom 2014. godine kada ga je Urugvajac ugrizao za rame.

“Istina je, divim se njegovim nestašlucima na terenu, a bez njih bi Suarez bio samo prosječan nogometaš. Što se tiče utakmice na Svjetskom prvenstvu, nije se tu ništa čudno dešavalo, većinu vremena sam čuvao Edinsona Cavanija koji je komplikovan igrač za markiranje i igrali smo bez previše ‘pardona’. Iznenada sam shvatio da me neko ujeo za rame, desilo se i to je to, to je dio taktike borbe prsa u prsa i da budem iskren, to je i moja taktika.”

Nakon toga, on je napisao da su nestašluk i zloba dio igre i da on taj segment ne bi nazvao varanjem, već nadmudrivanjem.

“Suarez i ja smo slični i ja volim igrati protiv napadača kao što je on. Zvao sam ga nekoliko dana nakon utakmice i on nije osjećao potrebu da mi se izvini. Moram reći da sam i ja na terenu ku*vin sin i iskreno, ponosan sam na to. Malo nestašluka i zlobe nije problem, to je dio igre i ne bih to nazvao varanjem, već razlogom da moraš biti inteligentan kako bi nadmudrio svog rivala.”

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime