Čini se da je otišlo predaleko: Niko nikada Ronalda nije ni blizu ponizio kao što su to navijači Uniteda danas uradili!

061122Ronaldo

Cristianu Ronaldu danas je Erik ten Hag dodijelio kapitensku traku na utakmici protiv Aston Ville, a koju je United izgubio rezultatom 3:1.

Nizozemski stručnjak odlučio se da Portugalac bude kapiten s nadom kako će ga to motivisati da zaigra svoj najbolji nogomet i odvede ‘Crvene đavole’ do trijumfa, no dogodilo se suprotno.

Ronaldo je ponovo bio apsolutno nemoćan i nikako se nije mogao izboriti sa defanzivcima domaćeg tima, dok je sve “eskaliralo” sukobom sa protivničkim stoperom Mingsom.

Poslije svega viđenog, jednom od najboljih svih vremena desilo se ono što će pamtiti dok je živ, te ujedno veliko “poniženje” u njegovoj legendarnoj karijeri.

Naime, po završetku meča nekolicina navijača Uniteda poručila je Ronaldu da se potpuno povuče iz nogometa i da postupi po uzoru na defanzivca Barcelone, Gerarda Piquea.

Pique je odlučio “okačiti kopačke o klin” kako bi olakšao klubu, a pristalice ‘Crvenih đavola’ vjeruju da je vrijeme da tako nešto uradi i 37-godišnji napadač njihovog tima.

Zaista je teško vjerovati da će Ronaldo uraditi ono sa čim bi bili zadovoljni neki od navijača, posebno uzimajući u obzir njegovu, još uvijek ogromnu, motivisanost i želju za igrom..

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime