ČISTA FANTAZIJA: Mesut Ozil preuzima “svetu” reprezentaciju sa legendarnim selektorom

190923Ozil

Svega šest mjeseci nakon što se oprostio od aktivnog igranja nogometa, njemački mediji javljaju da se Mesut Ozil vraća poslu i to na nevjerovatan način.

Ozil je kroz svoju bogatu karijeru nastupao za razne klubove, ali se svakako izdvajaju Arsenal i Real Madrid, destinacije na kojima je ostavio ozbiljan trag.

Sada se, prema svemu sudeći, čuveni veznjak odlučio oprobati u drugačijoj ulozi i ovaj 34-godišnjak blizu je toga da sklopi poprilično senzacionalan posao.

Naime, nakon što je Turska otpustila selektora Stefana Kuntza poslije poraza od Japana, spremaju se promjene u ovoj reprezentaciji. Prvi kandidat za nasljednika Kuntza je legendarni Joachim Low, koji je bivši selektor Njemačke, a sa njim bi trebao raditi Ozil.

Po informacijama njemačkih izvora, Mesutu je ponuđeno da bude prvi čovjek nogometa u Turskoj i da usko sarađuje s novim selektorom, te bi na taj način upravo Ozil, za njega “svetu” reprezentaciju i svoju domovinu, mogao povesti ka Evropskom i Svjetskom prvenstvu.

Jasno je da bi svima bilo izuzetno interesantno i zanimljivo vidjeti kako bi se Turčin snašao u ovom izazovu, pa je jedino što nam preostaje da ispratimo konačan rasplet situacije.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime