‘Čovječe, prestani ih više izvoditi’: Na tribinama očekivali magiju, Ronaldo iz slobodnjaka sa stolice ‘skinuo’ kamermana

Cristiano Ronaldo nastavlja sa prepoznatljivom golgeterskom formom i u Saudijskoj Arabiji, ali slobodni udarci su jedan od rijetkih segmenata koji oslikavaju njegovu prolaznost u nogometu.

Ronaldo je za kratko vrijeme postao “vladar” šampionata Saudijske Arabije, ali bi u Al-Nassru trebali razmisliti o promjeni izvođača slobodnih udaraca.

Legendarni Portugalac je neprikosnoven u svim prekidima koje želi izvesti, a u ovom dresu je do sada pogodio iz samo jednog slobodnjaka.

Najsvježiji primjer da mu slobodni udarci godinama ne idu od ruke je stigao sa posljednje utakmice na kojoj je napadač pogodio kamermana iza gola.

Al-Nassr je na gostovanju savladao Al-Raed sa 3:1, a Ronaldo se i pored postignutog gola uspio dodatno nametnuti ne baš tako pohvalin potezom.

Prilikom jednog slobodnjaka, Ronaldo je uputio karakteristično snažan udarac koji je završio izvan okvira gola, dok je lopta pogodila i sa stolice “skinula” kamermana.

Nesretni kamerman nije imao mnogo vremena za izbjegavanje lopte koja se kretala velikom brzinom, pa mu je jedino preostalo da muški podnese ne baš tako ugodan udarac.

Komentari na društvenim mrežama pokazuju da Ronaldo zaista mora razmisliti da nekom od kolega prepusti izvođenje opasnih prekida.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime