DeRossikarijera

Daniele De Rossi: Moja karijera se bliži kraju, bit će izuzetno teško bez fudbala!

Kapiten i dugogodipnji član Rome Daniele De Rossi otkrio je da ga je povreda natjerala da shvati da je blizu kraj njegove karijere.

35-godišnji De Rossi se muči sa povredom koja ga je od terena odvojila još 28. oktobra. Veznjak ističe da je ovo vjerovatno njegova najteža povreda u karijeri i da je svjestan kako je kraj sve bliži.

“Kad sam bio mlad potpisao bih da igram polovinu utakmica koje sam dosad odigrao. Sretnik sam, radio sam posao koji volim u gradu koji volim i s ljudima koje volim. Teško mi je gledati unaprijed jer znam da je kraj blizu, posebno s ovom povredom. Znam kako je biti odvojen od ekipe zbog povrede, zbog toga će mi biti teško kad prestanem raditi ovaj posao. Bez obzira da li će se to dogoditi za šest mjeseci, godinu ili tri godine, moja karijera prolazi. Ovo je najozbiljnija povreda u mojoj karijeri, radi se o problemu s hrskavicom. Bilo bi veoma ozbiljno ako je povrijedim ponovo u 35. godini. Treba mi vremena, počeo sam trčati i šutati loptu, ali još uvijek zaostajem”

“Sanjam o tome da postanem trener, a kad pomislim na sve što trener mora raditi, najviše me plaši to što treba dati 100 intervjua sedmično. Otac mi kaže da je lijepo biti trener, no to je veliki posao. On je maestro jer nikad nije imao ambiciju da bude novi Arrigo Sacchi, Pep Guardiola ili Jose Mourinho. Mnogo mogu naučiti od njega, čak i iz načina na koji s eponaša svakodnevno. Ne znam imam li kapacitet, ali ću putovati i učiti”, – poručio je De Rossi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku