Četvrtak, 16.08.2018.

Daniele De Rossi otkrio kako je Liverpool pobjedio Romu!

Liverpool je visokom pobjedom od 5:2 nad Romom skoro pa osigurao finale, ali po mišljenjima mnogih, rimski gigant ima šansu da napravi historijski podvig, ponovo sa svom Olimpicu.

 

Salah, Firmino i Mane su pratkično demolirali Vučicu, a Daniele De Rossi dao je zanimljivu teoriju kako ih je Liverpool uspio tako ubjedljivo pobjediti, a to su duge lopte u svaki dio njihovog dijela terena, na šta defanzivci Rome nisu bili spremni.

“Vjerujemo da možemo ponoviti noć protiv Barcelone. Navijači su spremni, očekuje nas pun stadion i još jedna prilika da ostavrimo dobar rezultat. Liverpool je veoma snažna ekipa, ali prvih 20-25 minuta nisu pokazali mnogo toga.”

“Pobijedili su zahvaljujući staroj dobroj taktici dugim loptama na svaki dio terena, što je bilo izuzetno teško pratiti, jer oni imaju brze napadače. U velikim smo problemima izbacivali lopte iz svog šesnaesterca.”

Salah je veoma dobar igrač, moj prijatelj, volim ga. Drago mi je da je u odličnoj formi, jer on to zaslužuje. Sinoć je napravio razliku, bio je nezauastavljiv, što su maksimalno iskoristili da nam postignu veliki broj pogodaka.”