Di Laurentiis u svom stilu o Superligi: Glas San Marina nikad ne može biti isti kao i nogometni glas iz Italije

Napolijev gazda Aurelio De Laurentiis je održao izuzetno zanimljivu konferenciju za medije, a tom prilikom je istakao svoj stav o evropskoj Superligi koja se po svemu sudeći zahuktava.

Naime, predsjednik Barcelone Joan Laporta nedavno je rekao da Španci imaju podršku Italijana pa velike trojke nizozemskog nogometa, Anderlechta, Club Bruggea…

“Uvijek sam govorio da je to pogrešna ideja, ali kad sam bio u klinici za mršavljenje u Španiji sreo sam prvog čovjeka Reala Florentina Pereza. Rekao sam mu da je Superliga pokrenula stvari. Ne možemo više živjeti u svijetu u kojem glas Italije važi koliko i glas San Marina. Ukoliko mislite da je to monopol, vi ste protiv demokratije.”

Evropski sud u Luksemburgu je u međuvremenu presudio da je UEFA ta koja ima monopol. Di Laurentiis ima svoje mišljenje koje po običaju nije krio.

“Ponudio je rješenje, a takmičenje s prihodima od sto milijardi bi bilo revolucionarno. Ne govorim o Superligi, uvijek sam bio protiv nje, ali borim se za slobodu tržišta. Da li je pravedno da se naša prvenstva prekidaju u martu da bi se igrale dvije prijateljske utakmice reprezentacija? Potrebno nam je da osvježimo takmičenje. Svaki put pričamo o tome šta traže TV kuće, a to bismo mi sami trebali raditi. Posljednja utakmica u subotu treba se igrati u 23:00 sata, u nedjelju u 18:00 sati. Međutim, mi ne znamo ni kalendar napraviti.”

Inače, uvjeren je prvi čovjek Napolija da bi se Superliga mogla uklopiti tu negdje između utorka i četvrtka.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime