Dinamo i službeno predstavio novo pojačanje, Pierre-Gabriel stiže u odbranu ‘Modrih’

Zagrebački Dinamo je za nastavak proljetne polusezone dobio veliko pojačanje, a radi se o dosadašnjem defanzivcu francuskog prvoligaša Nantesa, 25-godišnjem Ronaëlu Pierre-Gabrielu.

Prošao je školu Saint Etiennea gdje je, po dolasku u prvu ekipu, stasao uz sadašnjega Dinamova stopera Kevina Theophilea. U Saint Etienneu su zajedno igrali gotovo tri sezone pri čemu su kao bek i stoper najčešće držali desnu stranu odbrane.

“Želim se zahvaliti klubu i svima koji su bili uključeni u realizaciju ovog transfera. Znam da je Dinamo neprikosnoven u hrvatskom nogometu, kao i to da se radi o etabliranom i respektabilnom evropskom klubu. Naravno, samo lijepe riječi su stigle i od Maxa i Kevina. Siguran sam da ću se uz njih brzo prilagoditi i uklopiti u momčad.”

“Navijačima poručujem da ću dati sve od sebe kako bih opravdao ukazano povjerenje i nadam se da ću s Dinamom ostvariti mnogo zapaženih uspjeha”, bili su prvi dojmovi Pierre-Gabriela prilikom potpisa ugovora.

Ovaj nekada vrlo talentovani defanzivac koštao je Monaco čak šest miliona eura prije nekoliko godina, ali je nakon toga njegova karijera krenula silaznom putanjom. Uslijedile su broje posudbe, ali bez većeg efekta. Za Nantes je odigrao 12 utakmica.

Dinamo ga je dobio bez obeštećenja i tako se treneru Sergeju Jakiroviću pojačala konkurencija u defanzivnoj liniji. Ovaj 25-godišnjak uspješno pokriva sve pozicije u zadnjoj liniji.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime