Đoković rekao ono što mu odavno leži na duši: Odavno bih bio najveći svih vremena da nisam iz Srbije

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković održao je opširan govor nakon osvojene rekordne 24. Grand Slam titule i pobjede u finalu US Opena protiv ruskog rivala Daniila Medvedeva.

Popularni ‘Nole’ se dotakao vječite diskusije o tome ko je najveći teniser svih vremena čime je ponovo privukao dosta pažnje.

“Ostavljam to vama i svima drugima na razmatranje, da li jesam ili nisam, da li zaslužujem da budem dio te diskusije. Činjenica jeste jedna – da nisam iz Srbije, prije mnogo godina bih bio dignut u nebesa u sportskom nivou, pogotovo u zapadnom svijetu. No, dobro, to je dio mog životnog putovanja, ja sam zahvalan na tome što dolazim iz Srbije, to mi daje vjeru i nadu. Zato je sve ovo što postižem još slađe i još više me ispunjava, a vi pišite ono što mislite.”

Đoković je govorio je i o onom što mnoge zanima, a to je do kada će se baviti ‘bijelim sportom’.

“Tenis je i dalje u dobrim rukama. Znate, igrači dolaze i odlaze. Ista sudbina čeka i mene. Konačno, jednog dana, napustiću tenis za 23-24 godine i doći će novi mladi igrači ha-ha-ha. Do tada, pretpostavljam da ćete me još gledati”, bio je vidno raspoložen Srbin.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime