DRŽI SE PROVJERENOG RECEPTA: Ovo je Dalićevih udarnih jedanaest s kojima napada Euro u Njemačkoj

Nakon što su u Rijeci nadigrali Sjevernu Makedoniju 3:0, nogometašima Hrvatske ostala je još samo “generalka” uoči Eura na kojem će igrati u grupi s Italijom, Španjolskom i Albanijom. U subotu će od 18:45 odmjeriti snage s Portugalom.

I dok je dvoboj sa Sjevernom Makedonijom većinom koristio kako bi izbornik Zlatko Dalić pružio više minuta igračima iz drugog plana, susret s Portugalom trebao bi biti ozbiljniji i mogao bi nam više otkriti o Dalićevim idejama za Euro.

Ovako bi Hrvatska trebala izgledati protiv Portugala, ali i na Euru. U zadnjoj liniji neće biti iznenađenja, a glavno pitanje je hoće li Joško Gvardiol primarno igrati na beku ili na stoperu.

U sredini terena je situacija potpuno jasna. Trojac koji čine Marcelo Brozović, Luka Modrić i Mateo Kovačić caruje već godinama i Dalić neće mijenjati recept koji mu je već donosio uspjeh.

Najdiskutabilnija je prednja linija. Ona će u prvom redu ovisiti o zdravstvenom stanju Ivana Perišića. Lovro Majer je briljirao protiv Makedonaca i dvama golovima je istaknuo kandidaturu za udarnu postavu, dok je iza Marija Pašalića fantastična sezona u Atalanti.

Njihova uloga ovisit će o tome koliko će Dalić koristiti Antu Budimira i Brunu Petkovića u vrhu napada. Definitivno je da ta dva napadača neće igrati zajedno, a uz jednog od njih je zagarantirano mjesto Andreju Kramariću. Ovako bi to trebalo izgledati…

Hrvatska (4-5-1): Livaković; Stanišić, Erlić, Šutalo, Gvardiol; Kramarić, Modrić, Brozović, Kovačić, Perišić; Budimir

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime