Dugo je i trajala: Otkazana ideja o plavom kartonu, nogometni fanovi došli na svoje

Posljednjih godina u svijetu nogometa ima mnogo različitih previranja, a da se ne zna “ko pije, a ko plaća”, potvrđuje otkazivanje najavljenog predstavljanja plavog kartona.

Planovi za uvođenje probe plavog kartona u svijet nogometa dovedeni su u pitanje nakon jučerašnjih reakcija javnosti koja nije zadovoljna novitetom u nogometu. Za danas je najavljeno predstavljanje plavog kartona, ali od toga neće biti ništa.

Prijedlozi Međunarodnog odbora nogometnih saveza (IFAB) stavljeni su u drugi plan nakon brojnih protivljenja ideju, uključujući i neke od ljudi na važnim pozicijama, kao i velikom broju fanova koji su sada ipak spokojni.

Mnogi su se pobunili protiv ideje i kako prenosi ugledni engleski Telegraph, današnje ozvaničenje ove revolucionarne odluke je otkazano.

Umjesto toga, uvođenje plavog kartona će se raspravljati na narednoj godišnjoj skupštini IFAB-a, koja je zakazana za mart ove godine. Ideja je bila da se probni period uvede na najslabijim rangovima takmičenja, a onda postepeno i prema najvišim.

Famozni plavi karton bi se pokazivao kao dio protokola za privremena isključenja prema kojem će igrači biti udaljeni s terena na 10 minuta ako počine prekršaj kako bi spriječili razvoj kontranapada ili pokažu neslaganje prema službenoj osobi utakmice.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime