DUGO NEĆE PRONAĆI BOLJEG: ‘Brazzo’ jednim potezom od prije dvije godine Bayernu danas zaradio 20 miliona eura

HSalihamidzicBAY
Rukopis njegovog rada na Allianz Areni se vidi i nakon nekoliko godina

Hasan Salihamidžić već određeno vrijeme nije sportski direktor Bayerna, ali od njegovih sjajnih pregovaračkih sposobnosti ovaj gigant i danas zavidno inkasira.

Naime, ovih dana Manchester United završava veliki transfer nizozemskog napadača Joshue Zirkzeea iz Bologne, za kojeg će platiti oko 40 miliona eura.

To se direktno tiče Bayerna jer je upravo iz Minhena Zirkzee prije dvije godine prešao u Bolognu, a tada je transfer dogovarao Salihamidžić.

Za Nizozemca nije bilo mjesta u konkrenciji napadača na Allianz Areni, ali je popularni ‘Brazzo’ bio svjestan njegovog kvaliteta i da će se u nekom momentu on bogato prodati.

Popularni ‘Brazzo’ je tada dozvolio da Bayernov dragulj napusti momčad za samo 8,5 miliona eura, ali je odlučio i da u ugovor uključi klauzulu prema kojoj će njemačkom velikanu pripasti čak polovina novca od narednog transfera robusnog napadača.

To će kasu bavarskog giganta napuniti za 20 miliona eura, odnosno 50 posto od svote koji će ‘Crveni đavoli’ uplatiti na račun Bologne koja nije imala mnogo izbora nego da prihvati ponudu.

Inače, Zirkzee je odavno dogovorio lične uslove za još jedan veliki transfer u karijeri, a njegova realizacija se očekuje po završetku EURO-a-

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime