Duško Tošić opisao “bijeg” iz Kine: Kao da je svijet propao

Tošić

Srbijanski nogometaš Duško Tošić otkrio je način na koji je “pobjegao” iz Kine usljed širenja koronavirusa u ovoj državi.

Tošić je rekao da mu je trener nakon prvog treninga poslije povratka u Kinu rekao da odmah napusti državu te da ne gubi vrijeme zbog tada teške situacije u zemlji.

“Otputovao sam u Srbiju nakon što je sezona u Kini završena, odmorio sam u Dubaiju i nakon toga se vratio opet u Kinu. Bilo je to u vrijeme kada se slavila kineska nova godina. Vratio sam se u svoj klub u posljednjoj sedmici januara. Znali smo da postoji koronavirus u zemlji i bili smo oprezni. Počeli smo ponovo trenirati, ali nakon prvog treninga prišao mi je trener i rekao: Odlazite odmah kući, ne gubite vrijeme. Slijedio sam upustva i vratio se u Srbiju.”

Nakon toga, otkrio je kakve su upute igrači imali za taj kratak period koji su proveli u Kini, ali i sam “bijeg” posljednjim letom.

“Rečeno nam je da ne napuštamo kuću neko vrijeme, a zatim su nam rekli da će treninzi biti zaustavljeni na neodređeno vrijeme. Svi su igrači bili obavješteni da se mogu vratiti kućama. Pozvao sam svog menadžera i uhvatili smo posljednji let za Evropu. Na putu do aerodroma sam vidio nevjerovatne slike, kao da čitav svijet propada. Ipak, nisam se plašio jer ‘tenk’, kako su me navijači Bešiktaša prozvali, nema straha. Bio sam smiren i 31. januara sam doputovao u Tursku, tu sam bio jedan dan i vratio se u Srbiju.” – kazao je Duško.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime