EKSPERIMENT SE POKAZAO KAO PUN POGODAK: Izbornik Slovenije primijenio bizarnu taktiku koja je izumrla prije 40 godina

Rukometaši Slovenije u subotu su pobijedili selekciju Poljske rezultatom 32:23 u 2. kolu grupe B Svjetskog prvenstva, a na ovom susretu vidjeli smo vrlo zanimljivu taktiku koju je primijenio slovenski izbornik Uroš Zorman.

Naime, u trenucima kada je Poljska imala igrača manje zbog isključenja, Slovenci nisu napadali šest na pet kako je to uobičajena praksa.

Zorman je tada odlučio ostaviti svog pivota Blaža Blagotinšeka na svojoj polovini zajedno s čuvarom mreže, te su Slovenci igrali u napadu de facto pet na pet.

Razlog za ovu pomalo bizarnu odluku ne koristiti igrača više u napadu je itekako zanimljiv – pivot usporava napade stvarajući gužvu na liniji šest metara, te se na ovaj način bez njega ostavlja više prostora za brze bekove i krila.

Zormanov eksperiment protiv Poljske je u potpunosti uspio, a ujedno je tako vratio u modu taktiku koja je izumrla prije 40 godina.

Nju je izumio legendarni jugoslavenski trener Vlado Stenzel koji je na taj način s reprezentacijom Zapadne Njemačke postao prvak svijeta 1978. godine.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime