Endrick dogovorio transfer tek kad je Real obećao da neće dovesti napadača od kojeg će se strahovati godinama

EndrickRMC

Brazilski nogometaš Endrick postat će ubrzo novo pojačanje madridskog Reala, ali u Madrid putuje tek na dvije godine zbog svojih godina.

‘Kraljevi’ će Palmeirasu isplatiti 70 miliona eura uz uključene bonuse, a Endrick će kako smo već prenijeli, u Španiju tek 2024. godine.

Dogovor će u potpunosti biti kompletiran do kraja decembra ove godine, a detalji istog već isplivavaju na površinu u javnosti.

Marca prenosi da je Endrick pristao na transfer, odnosno da mu je glavni uslov za dolazak u Real bio taj da ovaj klub ne kupi još jednog napadača.

Nije teško pogoditi da se radi o Erlingu Haalandu, golgeteru od kojeg će strahovati odbrane širom Evrope u narednim godinama.

Brazilac ne želi dijeliti svlačionicu sa Norvežaninom zbog profesionalnih razloga, odnosno konkurencije koja bi diktirala njegovu minutažu i samim tim akrijeru na evropskoj sceni.

Tako se slobodno može konstatovati da će Real ostati bez možda i najvećeg pojačanja nakon Cristiana Ronalda zbog zahtjeva klinca koji tek treba da pokaže koliko može na vrhunskom nivou.

No, 2024. je još uvijek daleko i Endrick će nastojati da u dresu Palmeirasa demonstrira zbog čega je plaćena rekordna odšteta za njegov potpis.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime