EVO PROBLEMA ZA REAL: Rüdiger zbog ponude kakvu dugo nije dobio neki nogometaš napušta Madrid?

RudigerRMC
Nijemac na prekretnici karijere

Njemački internacionalac Antonio Rudiger je kroz kratak vremenski period u potpunosti preuzeo ključeve odbrane Real Madrida i zbog toga su saznanja El Chiringuita potencijalni problem za ovaj kolektiv.

Nijemac je u Madrid stigao kao besplatno pojačanja nakon što mu je istekao ugovor sa Chelseajem, a ubrzo se ispostavilo da je on najvažnija karika u momentima kad se momčad Carla Ancelottija brani.

No, čak iako je istakao kako je sretan na Santiago Bernabeu stadionu, čini se da Rüdiger neće moći ostati ravnodušan na ponudu koja mu je stigla na adresu.

Destinacija sa koje je stigao vrtoglav ugovor je dobro poznat, a riječ je o Al-Nassru koji u ‘XXL ponudi’ nudi beskompromisnom defanzivncu ugovor od 100 miliona eura.

Al-Nassr ima šampionske ambicije koje će pokušati ostvariti i naredne sezone, pa su tim povodom Rüdigeru pripremili čak 100 miliona eura kroz naredne četiri sezone.

Takvu ponudu odavno nije dobio neki nogometaš Real Madrida i baš zbog toga je za očekivati da kamp stamenog čuvara odbrane ozbiljno razmotri istu.

Što se tiče ove sezone, 31-godišnjak je odigrao 48 utakmica i osvojio Ligu prvaka i La Ligu. Stigao je zabiti dva, a namjestiti tri pogotka, dok je ugovorom sa španskim timom vezan do polovine 2026. godine.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime