FIFA i šest kontinentalnih federacija strogo protiv takozvane Super lige

210121Ceferin-Infantino

U četvrtak je krovna nogometna federacija (FIFA) i šest kontinentalnih federacija objavilo kako neće priznati europsku Super ligu.

Ideja je to koju imaju u planu najbogatiji europski klubovi, a inicijativa je krenula od predsjednika Real Madrida Florentina Pereza. Super liga bi bila alternativa sadašnjoj Ligi prvaka, a bila bi zatvorenog tipa, po ugledu na NBA i Euroligu u košarci.

Nakon novih medijskih nagađanja da bi neki europski klubovi mogli osnovati europsku Super ligu zatvorenog tipa, FIFA i šest kontinentalnih federacija (AFC, CAF, CONCACAF, CONMEBOL, OFC, UEFA) odlučno ističu da takvo natjecanje neće priznati“, stoji u priopćenju koje je potpisao predsjednik Fife Gianni Infantino, te predsjednici ostalih kontinentalnih federacija.

U priopćenju je istaknuto kako niti jedan klub ili nogometaš koji bi sudjelovao u Super ligi neće moći igrati u natjecanjima koje organizira Fifa i ostale kontinentalne nogometne federacije.

To znači da klubovi ne bi mogli igrati u Uefinoj Ligi prvaka, a nogometaši ne bi mogli igrati na Svjetskom prvenstvu i drugim kontinentalnim prvenstvima.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime