Francuzi ispravljaju nepravdu učinjenu Lewandowskog prije četiri godine, Poljak dobija zasluženu Zlatnu loptu?

LewaZL

Španski Sport je danas izvijestio kako u France Footballu, poznatom francuskom listu, razmišljaju o tome da Robertu Lewandowskom uruče Zlatnu loptu za 2020. godinu.

Tada je, prema mišljenju većine nogometnih stručnjaka i fanova, poljskom napadaču nanesena historijska nepravda jer je France Football odlučio da uopće ne dodijeli Zlatnu loptu za tu godinu.

Razlog je bila pandemija koronavirusa, a Lewandowski je te godine bio ubjedljivo najbolji nogometaš svijeta sa fenomenalnim uspjesima.

Lewandowski je nosio dres Bayerna, s kojim je osvojio Ligu prvaka, titulu prvaka Njemačke i trofej Kupa Njemačke.

U toj sezoni je Lewandowski u Bundesligi postigao 34 gola na 31 utakmici, dok je u Ligi prvaka bio strijelac 15 puta na 10 mečeva, na kojim je upisao i 6 asistencija.

“Ovo nije uobičajena godina, tako da je bolje odustati od dodjele, nego dodijeliti je na način koji će kasnije biti osporavan”, poručio je te 2020. godine France Football.

Katalonski Sport piše da sada France Football ozbiljno razmišlja da Zlatnu loptu sada za 2020. godinu uruči Lewandowskom i ispravi nepravdu, a hoće li se to i desiti ostaje da vidimo.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime