Glazeri će uskoro biti prošlost: Manchester United dobiva SAVRŠENOG vlasnika koji će klub vratiti na staze stare slave

231122Ratcliffe-ManUtd

Britanski milijarder Sir Jim Ratcliffe želi kupiti Manchester United, javljaju engleski mediji, nakon što su aktualni vlasnici, obitelj Glazes, objavili da bi mogli prodati klub.

Navijači ‘Crvenih vragova‘ već dugo vode kampanju protiv američkih vlasnika, koje optužuju za “neinteligentno ulaganje” i preveliko zaduživanje kluba. Nakon 17 godina upravljanja, otkrili su da je sada na stolu mogućnost prodaje.

Urednik Sky's Cityja Mark Kleinman tvrdi da su Glazeri spremni prodati većinske udjele, čime otvaraju vrata za ulazak Sira Jima Ratcliffea u vlasničku strukturu kluba, koji je i ranije pokazivao interes za kupnju Manchester Uniteda.

Ako je klub na prodaju, Jim je definitivno potencijalni kupac. Ako je tako nešto moguće, zainteresirani smo za razgovor o dugoročnom vlasništvu“, izjavio je Ratcliffeov glasnogovornik ranije ove godine.

231122Ratcfliffe

Glazeri su na udaru navijača zato što je United već pet godina bez trofeja, a dug kluba je narastao za čak 11%, odnosno na oko 496 milijuna funti.

Ratcliffe, koji je vlasnik kemijske tvrtke INEOS, rodom je iz Manchestera i dugogodišnji je navijač ‘Crvenih vragova‘.

Jim je svjestan koliko je klub važan za grad i vjeruje da je ovo pravo vrijeme za resetiranje“, pišu engleski mediji.

Ratcliffe je bio jedan od potencijalnih kupaca Chelseaja, nakon što je Roman Abramovič bio prisiljen na prodaju, ali je klub završio u rukama Amerikanca Todda Boehlyja.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime