Gospodski, nema šta: Hazard je za kraj Realu učinio uslugu koju mu Madriđani nikada neće zaboraviti

Eden Hazard na kraju ove sezone napušta Real Madrid, te je velikan iz glavnog grada Španije sa Belgijancem postigao dogovor o sporazumnom raskidu saradnje godinu dana prije isteka ugovora.

Hazard tako odlazi iz Reala poslije četiri godine i on je danas potpisao sporazumni raskid saradnje na prijedlog ‘Kraljeva’. Stoga, po završetku takmičarske godine više neće biti član jednog od najvećih klubova svijeta.

Iako, odlazak donedavnog reprezentativca Belgije sa Santiago Bernabeua ne predstavlja nikakvo iznenađenje, obzirom da su ga povrede totalno uništile i više je vremena proveo van terena nego na njemu.

Na godišnjem nivou nekadašnja zvijezda Chelseaja je od Reala uzimala 28 milijuna eura bruto. Ukupno je dakle naplatio 112 milijuna eura u ove četiri sezone.

Hazard će sada biti isplaćen i za raskid ugovora. Međutim, on je odlučio ispasti gospodin i pristati na samo 50 posto plate, zbog čega će umjesto 28 milijuna, dobiti 14 milijuna eura za godinu dana.

Tako je, svojevremeno fenomenalni nogometaš, pokazao da cijeni i poštuje klub čiji dres nosi. Svjestan je da nije pokazao ništa u Madridu, no svejedno mu ovakav potez iz Reala neće zaboraviti.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime