Guardiola ne mari za novi ugovor, ‘najavio’ je preuzimanje giganta i najveći izazov u lagodnoj karijeri

Pep Guardiola nedavno je potpisao novu saradnju sa Macnhester Cityjem i to do 2025. godine, ali je svejedno uzburkao strasti jednom od posljednjih izjava.

Španac je poznat kao stručnjak koji je u dosadašnjoj karijeri predvodio isključivo najjače momčadi. No, iako to one možda nisu bile u tom trenutku, za kratko vrijeme je nevjerovatnim novcem kreirao prave mašinerije.

U Cityju mu ne ide od ruke da konačno podigne trofej Lige prvaka, a u tom slučaju, spreman je i na najveći izazov u svojoj karijeri.

“Manchester City nije Barcelona, to je evidentno. Nisam kući, ali svejedno svaki meč pripremam na isti način. Ako Barcelona misli da sam nepohodan, vratit ću se. No, to trenutno nije slučaj. Ako se budemo morali ponovo sresti, srest ćemo se. Želim da to bude prirodno i bez prisile”, najavio je Guardiola između redova “povratak kući”.

Guardiola je najbolje dane karijere proveo upravo na Camp Nou. Ipak, sada je situacija neuporedivo drugačija i s razlogom bi povratak bio najveći izazov u njegovoj karijeri.

Osim Barcelone i Manchester Cityja, Guardiola je sa velikim uspjehom rukovodio i minhenskim Bayernom.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime