Guardiola ne može zamisliti momčad bez njega: On je njegov anđeo čuvar i desna ruka

240522Estiarte-Guardiola

U nedjelju popodne, u infarktnoj završnici, Manchester City je osvojio naslov prvaka engleske Premier lige, četvrti u pet sezona koliko je Pep Guardiola na kormilu ‘Građana’.

U svim tim velikim trijumfima desna ruka Pepa Guardiole bio je Manuel Estiarte, legenda španjolskog i svjetskog sporta te jedan od najboljih vaterpolista svih vremena.

Nogometaši Cityja ga obožavaju. Izuzetno ga poštuju i znaju da mu se mogu obratiti za bilo koji problem koji imaju. S Pepom razgovaraju o nogometu, a s Manuelom o životu“, za ESPN je otkrio klupski izvor.

Kad je Guardiola 2008. preuzeo kormilo Barcelone i s katalonskim velikanom krenuo pisati povijest nogometa, za najbližeg pomoćnika odabrao je čovjeka koji je već odavno bio legenda.

Manuel Estiarte je s vaterpolskom reprezentacijom Španjolskom bio svjetski i olimpijski prvak, a kao član Barcelone i Pescare osvajao je naslove klupskog prvaka Europe.

Estiarte je čak sedam godina zaredom, što službeno, što neslužbeno, bio biran za najboljeg vaterpolista svijeta (1986.-1992.), što jasno govori da se radi o jednom od najvećih u povijesti.

Manuel je najveći u povijesti. Mogu ga usporediti eventualno s Milivojem Bebićem. Kad ga vidiš, Manuel je bio sve samo ne tipični vaterpolist. Malen, 170 centimetara, mršav, ali glava, inteligencija, sve je glavom rješavao. To što on danas radi u Cityju je budućnost sporta“, tvrdi legendarni vaterpolski trener Dragan Matutinović.

Mnogi misle da on ne radi ništa, da je s Pepom samo zato što su najbolji prijatelji. Totalna glupost. Svaki pravi trener zna da ne zna sve. Guardiola je jedan od najvećih i naravno da mu je jasno kako mu je pomoć potrebna.

Pogotovo u svlačionici prepunoj zvijezda. Manuelov posao je da drži sve to stabilnim, pod kontrolom, da ne dozvoli bilo kakvo iskakanje i da svakog nogometaša uvjeri da niti jedan od njih nije iznad momčadi“, zaključio je Matutinović.

Drugim riječima, Guardiola je majstor taktike, dok je Estiarte životni trener. Zajedno su savršena kombinacija. I tako već punih 14 godina.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime