Haalandov interesantan izbor uzora: Norvežanin Vardyja smatra najboljim napadačem u jednom segmentu

Norvežanin Erling Haaland je zasjednio sve napadače u Premiershipu od svog pojavljivanja na Otoku, ali ipak ima uzora koji još uvijek gazi travnjake najbolje nogometne lige na svijetu.

Iako se radi o nekada najboljem strijelcu Premiershipa i čovjeku koji je Leciesteru donio trofej ovog prvesntva, malo ko smatra Jamieja Vardyja uzorom u svijetu nogometa. No, sa Haalandom to nije slučaj.

Haaland je priznao kako kontinuirano gleda nogomet, a nije mu ispod časti da prizna kako se vodi tome da se o karijeri brine kao Cristiano Ronaldo.

Vardyja ipak prati i studira zbog druge stvari za koju smatra da je najbolji na svijetu, a to je utrčavanje iza centralnih defanzivaca.

“Ne učim tako, ali gledam mnogo šta ostali nogometaši rade. Uzmimo za primjer, utrčavanje iza centralnog stopera kada naša ‘desetka’ ima loptu u nogama. U Vardyju možda imate najboljeg na svijetu u tome. Zbog toga upravo njega mnogo gledam.”

“Takav sam, oduvijek sam mnogo gledao nogomet. Još uvijek puno radim. Kada igramo u subotu, odem kući, a u nedjelju cijeli dan provedem gledajući utakmice. Oduvijek sam volio nogomet”, rekao je Haaland.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime