Halilhodžić bi možda i pozvao Ziyecha, ali nakon ovog poteza zvijezde Chelseaja sigurno neće?

250522Ziyech

Vahid Halilhodžić odlučio je danas objaviti spisak igrača Maroka za naredne utakmice, a tu ponovo nije bilo prve zvijezde Hakima Ziyecha.

Proteklih sedmica dosta se govorilo o tome da će ‘Vaha’ dobiti otkaz iako je odveo reprezentaciju Maroka na Mundijal. Razlog je bio taj što je Halilhodžić uporno odbijao da pozove glavne zvijezde u nacionalni tim. Radi se o Hakimu Ziyechu, Noussairu Mazraouiju i Amine Haritu.

Međutim, bh. stručnjak je na kraju uspio da ostane na klupi Maroka i odlučio je vratiti u reprezentaciju Mazraouija i Harita koji su se našli danas na spisku, na kojem ponovo nije bilo Ziyecha.

Javnost u Maroku uveliko se nadala da će ‘Vaha’ pozvati i zvijezdu Chelseaja, te s njim izgladiti sve nesuglasice, ali sada je svima jasno da se to vjerovatno nikada neće desiti.

Nizozemski mediji objavili su danas kako je Ziyech definitivno odlučio da neće igrati za svoju zemlju sve dok je Halilhodžić na klupi, a što je danas objavio u svojoj emisiji nekadašnji nogometaš Hans Kraay.

“Ziyech je svojim prijateljima rekao: ‘Nikad više neću igrati za Maroko dok je Halilhodžić selektor. Čak ni da mi dođe na vrata i moli me. Za njega više nikada neću igrati”, rekao je Kraay i istakao da su to bile riječi zvijezde ‘Plavaca’.

1 komentar

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime