Harry Maguire razočaran jer ne putuje na EURO sa Engleskom: Užasnut sam, nisam uspio!

Objavljen je spisak igrača koji će predstavljati nogometnu reprezentaciju Engleske na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj ovog ljeta, a na istom se nije našao defanzivac Manchester Uniteda, Harry Maguire.

Danas je Gareth Southgate, selektor reprezentacije Engleske, objavio konačan spisak nogometaša na koje će računati kada je u pitanju veliki turnir.

Na njemu nema Harryja Maguirea, zvijezde Manchester Uniteda. On će zbog povrede propustiti EURO, te se povodom toga sam igrač oglasio putem Instagrama.

“Užasnut sam što nisam izabran da igram za Englesku na Evropskom prvenstvu ovog ljeta. Uprkos svim naporima, nisam uspio da prebolim povredu lista. Možda sam se previše trudio i u tome pretjerao. Ako ne mogu da pomognem timu kao igrač, podržat ću ih kao navijač. Idite i pobijedite, momci”, napisao je Maguire.

Poziciju nekadašnjeg člana Leicester Cityja u redovima ‘Gordi Albiona’ pokrivat će Marc Guehi, Ezri Konsa, Lewis Dunk i John Stones. Sa njima su se u defanzivi Engleske još našli Joe Gomez, Luke Shaw, Kieran Trippier i Kyle Walker.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime