150419Strlek

Hrvatska uvjerljivo pobijedila Srbiju i osigurala plasman na EURO!

Hrvatski rukometaši pred domaćim navijačima u Zadru odigrali su dobru utakmicu i stigli do uvjerljive pobjede protiv Srbije (27:23).

Hrvatska je bila bolja svih 60 minuta i nije ponavljala probleme kakvi su se javljali u Beogradu. Podsjetimo se, u Beogradu su navijači nosili Srbiju do boda, ali zato su ovdje nosili Hrvatsku do trijumfa.

‘Kauboji’ su rano poveli s 4:2, a Srbija se nije mogla nositi s Duvnjakom i ekipom. Na odmor se otišlo vodstvom Hrvatske 17:11, a u jednom trenutku bilo je i sedam razlike kao najveća prednost.

Manji problemi javili su se početkom drugog dijela kada je Srbija vrlo brzo prepolovila zaostatak i došla na 18:15. No, Červar je na vrijeme upozorio igrače i do kraja susreta više nije bilo neke nervoze.

Završilo je 27:23, u završnici je Srbija smanjila zaostatak i okreće se prema novom susretu. Hrvatska je osigurala nastup na Europskom prvenstvu, a do kraja kvalifikacija ima za odraditi još dvije utakmicu.

Domaći dvoboj protiv Belgije te gostujući sa Švicarskom. Srbije nije u najboljoj poziciji i mora do kraja kvalifikacija pobijediti i Belgiju u gostima i Švicarsku kod kuće.