Ibrahimović u nedjelju igra svoju posljednju utakmicu! ‘Plače od nerealnih bolova’

100522Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimović u nedjelju protiv Atalante igra posljednju utakmicu. Ne samo za Milan nego i u karijeri. Ovo su objavili brojni talijanski mediji.

Reporter Sky Sportsa Peppe Di Stefano otkriva: “Toliko je sjajnih vijesti za Milan u posljednje vrijeme da mi je baš žao ovo objaviti. Zlatan po svemu sudeći završava karijeru na kraju sezone. Dobio sam informaciju od jednog nogometaša Milana da je na zadnjem treningu plakao od bolova, ali da igra pod anestezijama i da izdržava.

Trener Pioli i medicinska ekipa mu brane da igra, ali on unatoč svemu i svima želi biti prisutan, ulaziti bar zadnjih 5-10 minuta jer želi Scudetto. Zlatan ne trenira s ekipom od utorka pa sve do petka, konstantno ga muči koljeno jer otiče, modri i izaziva snažne bolove. On tjera inat, ali sam zna da ima samo dvije opcije na ljeto.

Ili da mirno završi karijeru, ili da ide na rizičnu kompletnu operaciju koljena i da se spremi za još jednu, posljednju sezonu u karijeri. Jedino što vuče Zlatana za narednu sezonu je zadnji pokušaj osvajanja Lige prvaka, ali šanse su da 90% završi karijeru ove sezone, 10% dajem šanse za nastavak još naredne sezone.

Ako Milan uzme Scudetto, mislim da je to to. Mislim da gledamo Zlatana posljednji put na San Siru u nedjelju. Volio bih da nije tako, volio bih da me demantira, on je moj prijatelj, ali on zna što je najbolje za njega!

Ibrahimović je legenda Milana za kojeg je u dva navrata odigrao 158 utakmica, zabio 92 i namjestio 35 golova.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime