Iz Turske konačno stigao službeni termin velikog derbija Fenerbahčea i Galatasaraya

Nogometni savez Turske službeno je objavio novi datum odigravanja utakmice Superkupa između Fenerbahčea i Galatasaraya, a koji je bio otkazan zbog haosa u Saudijskoj Arabiji.

Susret Susret se trebao odigrati 29. decembra u Rijadu, ali Saudijci su zabranili nogometašima da na 100. godišnjicu formiranja Republike Turske izađu u majicama s likom Mustafe Kemala Ataturka, a obje ekipe su odlučile da zbog toga ne nastupe.

Stoga, borba dva najveća turska kluba ostala je otkazana, sve do danas kada je zakazan novi termin odigravanja ovog susreta.

Fenerbahče i Galatasaray će se za trofej Superkupa boriti 7. aprila u 21 sat u Šanliurfi na Nisan stadionu. Dakle, Turci ne žele ponoviti grešku sa Saudijcima i odlučili su ovu utakmicu ipak organizovati u svojoj zemlji.

Nakon što su Fenerbahče i Galatasaray odbili igrati utakmicu u Saudijskoj Arabiji, u svojoj zemlji su dočekani kao junaci.

Svi su zaboravili na rivalstvo, a čak se i treći velikan Bešiktaš oglasio i ponudio da se na njegovom stadionu s istaknutim Ataturkovim likovima odigra finalna utakmica.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime