Jedan je ‘Babuka’: Prije nego što završi sa Interom, Džeko će kolegi iz BiH završiti transfer karijere?

Još uvijek se vode pregovori oko novog ugovora između Intera i Edina Džeke, dok klub paralelno rješavanja pitanja i na nekim drugim pozicijama na terenu.

U redovima milanskog kluba se već spremaju za sve izvjesniji odlazak Denzela Dumfriesa koje želi nekoliko klubova iz Premiershipa.

Ukoliko Nizozemac napusti klub, uprava Intera će krenuti u potragu za njegovim nasljednikom koji će se ekonomski uklopiti u njihove planove.

Tu u prču bi ponovo mogao ući Edin Džeko i to svojim statusom u klubu, te stručnim ljudima preporučiti Jusufa Gazibegovića koji se dovodi uvezu sa Interom.

23-godišnjak se odlično snalazi i na desnom, ali i na lijevom beku, što ga čini dodatno privlačnijim na Giuseppe Meazzi.

Mnogo toga će zavisiti i od Džekinog mišljenja, odnosno prezentacije iskusnog golgetera na osnovu onog što je vidio u igri Gazibegovića na okupljanju reprezentacije.

Gazibegović ima ugovor sa Sturmom iz Graza do 2026. godine, ali je jasno da bi ga Inter mogao kupiti ispod svake cijene i za manju svotu novca riješiti bekovsko pitanje za narednih nekoliko sezona.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime