Jedan od najpoznatijih golmana potkačio Viniciusa: On mora sazrijeti u ponašanju i imati više poštovanja

Zvijezda Real Madrida, Vinicius Junior, prethodnih je dana u centru pažnje svjetske javnosti zbog dešavanja na utakmici protiv Valencije, rasističkih uvreda koje je dobio i crvenog kartona.

Poznato je da Vinicius nema previše respekta kod protivničkih navijača i igrača. Zbog toga je često na udaru i ove sezone je na brojnim terenima bio podvrgnut rasističkim uvredama.

Sve je eksplodiralo na utakmici protiv Valencije. Nervozni Brazilac je uperio prst u navijače koji su ga vrijeđali, a zatim je isključen s utakmice zbog udaranja protivničkog igrača.

La Liga je crveni karton poništila zbog sudijske greške i otpustila je sve sudije iz VAR sobe. To je najbolji dokaz koliko je zapravo Real moćan, no iako ima veliku podršku sa svih strana svijeta, dosta je rivala iz Španije koji poručuju krilnom napadaču da se “spusti na zemlju”.

Među njima je i čuveni golman Pepe Reina. On je već ranije ove sezone imao problem sa Viniciusom, da bi nekoliko mjeseci kasnije 40-godišnjak ostao pri istom stavu i smatra da bi zvijezda ‘Kraljeva’ trebala imati dosta više poštovanja prema protivniku

“Vinicius? Što manje provociraš protivničke navijače i što manje protestuješ kod sudaca, imat ćeš više poštovanja od drugih. Istina je da postaje među najboljima na svijetu, ali mora sazrijeti u ponašanju i imati više poštovanja prema rivalima”, rekao je Reina.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime