Jedna od najvećih kazni u 21. stoljeću: UEFA rigorozno kaznila Dinamo!

Krovna europska nogometna organizacija UEFA žestoko je kaznila Dinamo nakon incidenata koji su napravili zagrebački navijači 8. augusta u Ateni kada je na ulicama glavnog grada Grčke ubijen navijač AEK-a.

UEFA je donije odluku da do kraja ove sezone zabrani navijačima hrvatskog prvaka odlazak na gostujuće susrete, što je jedna od najrigoroznijih kazni koja je izrečena u 21. stoljeću.

Prema procjeni UEFA-e, sve susrete na kojima sudjeluju gostujući navijači Dinama smatraju se visokorizičnim, a to je nažalost potvrđeno najvećim mogućim incidentom zbog prisutnosti navijača Dinama u Ateni, unatoč odluci da se njima ne prodaju ulaznice za taj dvoboj“, stoji u objavi UEFA-e.

Kazna je za Dinamo stigla nakon šokantnog ispadanja u 3. pretkolu Lige prvaka od AEK-a, te će ‘Modri‘ biti bez podrške svojih navijača u dvobojima Europske ili Konferencijske lige, ovisno o tome gdje će završiti.

U play-offu Europske lige Dinamo će odmjeriti snage sa Spartom iz Praga. Prvi susret na programu je ovog četvrtka u Zagrebu, a uzvrat je sedam dana kasnije u češkoj prijestolnici.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime