Jedno ne oprašta: Iako su ga smatrali nasljednikom Messija, Fati je spreman napustiti Barcelonu?!

241022Fati

Lionel Messi 2021. godine šokantno je napustio Barcelonu, a u klubu su tada već vidjeli njegovog nasljednika.

Argentinac je samo jedan i to se zna, no španski velikan je u svojim redovima imao nekoga ko svojom igro podsjeća na Messija. Radi se o Ansu Fatiju.

Također, mladi Fati je po odlasku sadašnjeg igrača PSG-a dobio i ogroman teret na leđima, a to je broj 10, kojeg je nosio upravo jedan od najboljih svih vremena.

Mučen brojnim povredama, 19-godišnjak u zadnje dvije sezone u Barceloni nije dobivao veliku minutažu, ali se sada oporavio i želi što više napredovati.

Međutim, trener Xavi Hernandez ga uglavnom drži na klupi za rezerve, pa je igrač zbog kompletne situacije izuzetno nezadovoljan. Sve je otišlo toliko daleko da je napadač poručio čelnim ljudima da je čak spreman napustiti klub, ukoliko ne ispune njegov zahtjev.

Naime, Fati želi više minuta na terenu, što je u ovom momentu teško ostvarivo, s obzirom na konkurenciju u ekipi, koja bi mogla po nekim predviđanjima od naredne godine biti čak i veća.

Veliki talent tima sa Camp Nou stadiona nikada nije bio ozbiljniji u svojim namjerama da napusti momčad, pa nam ostaje da vidimo šta će od svega biti i da li će ga ‘Blaugrana’ uopšte uspjeti zadržati..

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime