Kad pomisliš da ne može gore: Maguireu je leđa okrenuo i čovjek koji ga je branio nakon svakog mogućeg kiksa

Harry Maguire poznat je kao veliki kikser, ali i pored svega toga bio je kapiten Manchester Uniteda i redovno igrao za ovaj tim, kao i za reprezentaciju Engleske.

Mnogi su se pitali na koji način je Harry Maguire svojevremeno postao najskuplje plaćeni defanzivac u povijesti nogometa, uzimajući u obzir to kakve zaista partije pruža na terenu.

Jednostavno nije moguće pobrojati sve kikseve ovog Engleza koji su veoma česti, a zbog loših partija u dresu ‘Crvenih đavola’ našao se i na udaru navijača Engleske koji su mu zviždali.

Pored svega toga, u njegovu odbranu uvijek je uporno stajao selektor ove reprezentacije, Gareth Southgate. Međutim, sada mu je i on zadao ozbiljan udarac ili upozorenje, nazovimo to na ovaj ili onaj način.

Maguire je imao tešku sezonu na Old Traffordu, upisao je samo 15 nastupa u Premier ligi za United što bi ga moglo izbaciti iz početnih 11 ‘Gordi Albiona’. Konačno je Southgate prelomio i poručio kako bi on mogao izgubiti status prvotimca, ako ne bude igrao u narednim uktamicama.

“To definitivno nije situacija koja može trajati zauvijek. Naravno, što duže ona potraje, to je više zabrinjavajuća”, jasno je poručio selektor i svima dao do znanja o čemu se tu radi.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime