KAKAV MAJSTOR: Salihamidžić već doveo igrača koji će zamijeniti Davida Alabu

HasanBAY

Hasan Salihamidžić je u proteklom periodu pokazao da se njemački nogometni velikan Bayern München može u potpunosti osloniti na njegove odluke koje se tiču transfera.

Popularni ‘Brazzo’ je povukao nekoliko sjajnih poteza koji će promijeniti budućnost najvećeg kluba u Njemačkoj, a tim putem nastavlja raditi i ne planira stati.

Nakon što je javnost upoznata sa činjenicom da David Alaba od naredne godine neće biti član Bayerna, počelo se intezivno pisati o njegovom zamjeniku.

U igri je bilo zaista mnogo imena, ali čini se da Ralf Rangnick iz RB Leipziga već zna ko će u budućnosti igrati i pokrivati defanzivne pozicije bavarskog velikana.

Radi se o 18-godišnjem Francuzu Tanguyu Nianzouu koji je u München stigao još prošlog ljeta iz Paris Saint-Germaina kada je Salihamidžić dogovorio njegov potpis.

“Bio sam u kontatku s njegovom porodicom više od dvije godine i radi se o zaista nevjerovatnom talentu. Nianzou će biti jedan od najboljih defanzivaca sljedećih deset godina” – poručio je Rangnick aludirajući na to kakav je posao uradio Bayern.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime