KAKAV USPJEH: Postao je poznat po “Football Manageru”, a sada prezima jedan od najčvršćih timova najmoćnije lige

190423Still

Mladi nogometni stručnjak na klupi francuskog Reimsa, William Still, nedavno je stigao u sami centar pažnje svjetske javnosti, a ponajviše zbog njegove nevjerovatne priče.

Naime, Still je svoju trenersku karijeru započeo igrajući nogometnu simulaciju “Football Manager”, što vjerujemo da je svima već itekako postalo poznato.

On je prvo radio u drugoligašu iz Belgije, Sint-Truidenu, da bi za vrlo kratko vrijeme napravio sjajne rezultate sa ovim klubom. Skauti Reimsa to su zapazili, te su ga doveli i dali mu šansu, a očigledno nisu napravili grešku.

Ova momčad se nalazi na sjajnom osmom mjestu Ligue 1 i ove sezone ostvarila je neke jako dobre rezultate. Svakako da se tu ponajviše ističe remi protiv PSG-a koji je iznenadio kompletnu Evropu.

Međutim, čini se da Still neće još dugo ostati na klupi Reimsa, obzirom da je za njega ozbiljno interesovanje pokazao londonski Tottenham. Antonio Conte je nedavno dobio otkaz, dok ekipu privremeno vodi Cristian Stellini, pa je uprava ‘Spursa’ u potrazi za pravim rješenjem.

Tako bi na mjesto menadžera engleskog kluba koji trenutno zauzima petu poziciju u Premier ligi, mogao doći pomenuti 30-godišnjak, što bi svakako bio nevjerovatan uspjeh i posao karijere.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime