KAKAV ZAOKRET! Saudijski princ odustao od kupnje Newcastlea, poznato i zašto

310720BinSalman

Saudijski princ Mohammad Bin Salman Al Saud potvrdio je da se sa svojim partnerima povlači iz 300 milijuna funti teškog preuzimanja engleskog premierligaša Newcastlea.

Bin Salman i njegovi partneri već su potpisali predugovor s vlasnikom Mikeom Ashleyjem, ali je zbog brojnih administrativnih problema posao propao.

Iako izuzetno cijenom sve ljude povezane s Newcastleom, njegove navijače i grad iz kojeg dolazi, odlučili smo se da nećemo kupiti Newcastle United. Jako nam je žao da je posao propao jer smo mu se radovali i u proces preuzimanja stupili s ogromnim entuzijazmom nadajući se da ćemo klub vratiti na mjesto koje mu pripada“, stoji u službenom priopćenju saudijskih investitora.

Pravi problem leži u sukobu Saudijaca s vodstvom Premier lige. Jedan od ključnih razloga zbog kojeg Premier liga nije dala odobrenje za prodaju kluba je ogromno nelicencirano tržište prijenosa utakmica engleskog nogometa koje caruje u Saudijskoj Arabiji.

Naime, Svjetska trgovinska institucija (WTO) je u junu optužila saudijsku vladu da nije poduzela ništa protiv te je čak podržala nacionalnu televiziju koja je ilegalno prikazivala prijenose utakmica Premier lige.

Osim zbog problema s nelicenciranim prijenosom utakmica, Daily Mirror tvrdi da Premier liga zeleno svjetlo za prodaju kluba neće pokazati jer nije definirano tko će biti predsjednik i kako će klub djelovati.

Ovakav rasplet je veliko razočaranje za navijače Newcastlea, koji su se nadali da će dolaskom Saudijaca doći bolja vremena za njihov klub.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime