Kao ‘grom iz vedra neba’! Pochettino pristaje na ‘nemoguć zadatak’ i preuzima kormilo velike reprezentacije

270922Pochettino

Argentinski nogometni stručnjak Mauricio Pochettino nakon angažmana u PSG-u sada će preuzeti, vjerovatno i najteži zadatk u trenerskoj karijeri.

Pochettino je bez ikakve dileme i dalje “tražena roba” među najjačim evropskim klubovima, a čini se da će ovog puta morati posebno “zasukati rukave”.

Naime, nakon što je Engleska reprezentacija ispala iz A divizije u Ligi nacija, po svemu sudeći doći će do promjene na mjestu selektora, dok upravo Argentinca vide kao “budućeg”.

Niz loših rezultata sadašnjeg selektora Garetha Southgatea natjerao je Engleze da povuku ovaj veliki potez i saopšte mu kako više neće voditi reprezentaciju.

Ugledni Telegraph prenosi kako su u Nogometnom savezu oduševljeni sa načinom rada Pochettina, te da od njega imaju velika očekivanja.

Iako je Southgate bio uvjeren da će Englesku predvoditi na Svjetskom prvenstvu u Kataru, čini se da to neće biti slučaj.

Tako, s obzirom na trenutno stanje tima, te s obzirom da važe za velikog favorita na Mundijalu, pred Pochettinom je ogroman izazov kojeg bi se rijetko ko usudio prihvatiti.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime