Karabatić igra na Euru iako ima koronu: EHF pokušao objasniti kako je to moguće

240122Karabatic

Nikola Karabatić bio je pozitivan na testu za koronavirus nakon susreta Francuske i Nizozemske prošli četvrtak, ali mu je EHF unatoč tome dozvolio da igra protiv Islanda u subotu.

Zaraženi Karabatić je u senzacionalnom porazu Francuske protiv Islanda (29:21) zabio jedan gol, a u četiri navrata asistirao.

Iz EHF-a su poručili da su Karabatiću dozvolili nastup jer je prebolio koronu u decembru, pa tvrde da ne predstavlja opasnost po okolinu jer ima visoku razinu antitijela.

Istina je da je Nikola Karabatić imao pozitivan test nakon susreta protiv Nizozemske. Naši doktori pregledali su njegov zdravstveni karton jer je ranije bio zaražen covidom. Na temelju njegove razine antitijela procijenili smo da smije igrati“, objasnili su.

Karabatić je prvi put pozitivan test imao 22. decembra. Testirao se nakon što je osjetio simptome koronavirusa. Nakon pozitivnog testa propustio je veći dio priprema za Euro i ostao u izolaciji u Francuskoj.

Karabatića će i dalje testirati te mu dozvoliti da igra ako mu se razina antitijela ne smanji. Francuska ključni susret igra večeras od 20:30 protiv Crne Gore.

Nakon poraza od Islanda, koji ju je slavio iako je zbog zaraze bio bez praktično kompletne prve ekipe, Francuska danas mora pobijediti Crnu Goru.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime