Koga briga za rezultate, stiže “pojačanje”: Na Old Traffordu potpisan historijski ugovor Manchester Uniteda!

ErikMUTD
Na Old Traffordu se radi "punom parom", bez obzira na lošije rezultate u proteklom periodu

Sezona za Manchester United nije krenula po planu, ali je ovaj kolektiv još uvijek u samom vrhu po popularnosti među najvećim svjetskih brendovima.

Erik ten Hag i momčad bilježe loše rezultate, ali uprava i marketing sektor uporedo s tim rade zaista zavidan posao van terena koji pokazuje da ih nije briga za košmaran početak sezone.

Manchester United je potpisao ugovor s američkom tehnološkom kompanijom Qualcomm, čiji će brend Snapdragon zamijeniti TimeViewer na dresu ovog velikana.

Klub nije otkrio finansijske detalje sponzorskog ugovora, no izvori tvrde da je dogovorena minimalno trogodišnja saradnja te da je riječ o vrtoglavih 74,92 miliona dolara po sezoni.

“Snapdragon će postati partner na dresu Manchester Uniteda od sezone 2024/2025 te će se nalaziti na domaćoj, gostujućoj i trećoj verziji dresa muških i ženskih timova”, stoji u saopćenju sa Old Trafforda.

Ugovor Manchester Uniteda i TimeViewera je bio vrijedan približno 57 miliona dolara, no United je u decembru saopćio da je postignut međusobno koristan dogovor o otkupu sponzorskih prava za prednju stranu dresa.

Dodajmo i to da je u pitanju rekordan ugovor za sponzorski paket koji se odnosi na dres, a koji trenutno drže Real Madrid i Fly Emirates s nešto više od 70 miliona dolara po sezoni.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime