Konačno dobre vijesti za Barçu: Najuspješniji predsjednik u historiji kluba se ponovo kandidovao za tu funkciju

LaportaBAR

Nekadašnji predsjednik Barcelone Joan Laporta službeno je podnio kandidaturu za povratak na tu poziciju koja je ostala upražnjena odlaskom Josepa Bartomeua.

Laporta je najuspješniji predsjednik u historiji Barcelone. Na čelu katalonskog kluba je bio u periodu od 2003. do 2010. godine kada je pametnim ulaganjima u omladinski pogon, popularnu La Masiju, i dovođenjem odličnih pojačanja stvorio jedan od najboljih timova u historiji ove igre.

Joan je danas i službeno podnio kandidaturu za mjesto predsjednika, a ime Bartomeuovog nasljednika bit će poznato 24. januara.

“Kandidovao sam se jer volim klub. Moj tim i ja imamo plan kako vratiti Barcelonu na puteve stare slave. Moramo mnogo raditi i vratiti osmjehe na lica naših navijača.” – kazao je Laporta.

“Nisam još uvijek pričao s Messijem. Ali među nama postoji međusobno poštovanje i on ima dovoljno vremena da donese odluku šta će uraditi ovog ljeta. Znam koliko Messi voli Barcelonu i znam da će saslušati šta mu imam reći. Želim otvoreno popričati sa njim.” – najavio je vjerovatno njegov najvažniji zadatak u mandatu.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime