KRAJ PRIČE? Chelsea odredio cijenu za Mounta, Englez odabrao novi klub koji će ga platiti 70 miliona eura

MasonMCFC

Naznaka o novom ugovoru Chelseaja i Masona Mounta još uvijek nema i uprava povlači sasvim logičan i ispravan potez određivanjem cijene za koju veznjak može napustiti klub.

Prema najnovijim informacijama koje stižu iz Engleske, Mount će Stamford Bridge moći napustiti za svotu od 70 miliona eura.

Kao, u ovom trenutku, najveći favorit za njegov potpis izdvaja se minhenski Bayern čiji novi trener Thomas Tuchel želi ponovo sarađivati sa Mountom.

Nijemac Mounta vidi kao idealnu zamjenu za Thomasa Mullera u napadačkom i kreativnom dijelu formacije, a također ga smatra važnim dijelom svog projekta na Allianz Areni.

Također se navodi kako je i sam veznjak otvoren za novu saradnju sa Tuchelom i nema ništa protiv selidbe u Bundesligu i novog izazova u karijeri.

Mount je zatražio da bude jedan od najplaćenijih pojedinaca Chesleaja, što mu nije moglo biti omogućeno, pa se odlazak već sedmicama nameće kao idealno rješenje.

Iskusni veznjak je ove sezone u određenom padu forme, ali to nije spriječilo upravu ‘Plavaca’ da postavi visoku cijenu za njegov potpis. No, čini se da je Bayern “zagrizao” još jače od kada je Tuchel šef stručnog štaba.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime