‘Kralj’ se naljutio nakon blamaže SAD na Mundobasketu: Na Olimpijske igre stiže u najjačem mogućem sastavu

Košarkaška selekcija SAD doživjela je ogromnu blamažu na minulom Svjetskom košarkaškom prvenstvu zauzevši tek četvrto mjesto, što znači da su se kući vratili bez medalje.

Na prošlom prvenstvu Svijeta u Kini 2019. bili su sedmi, dok su sada završili tri pozicije iznad, no teško da to može zadovoljiti njihove apetite.

Na Mundobasket su poslali kombinovan sastav, pa je ovakav plasman bio manje-više očekivan.

No, ovo bi moglo biti posljednji put da na neko veliko takmičenje Amerikanci ne šalju najjači tim, kojeg ćemo gledati već na Olimpijadi narednog ljeta u Parizu. To je najavio i bivši NBA košarkaš Gilbert Arenas.

“Jeste li vidjeli šta ste napravili? Za****** ste. LeBron dolazi. Svi ste počeli prerano slaviti, dolazi Kralj i sa sobom donosi Louis Vuitton prtljagu. Ne ova sranja iz outleta koja smo imali u posljednje vrijeme. Nije ovo Redeem Team broj dva, ovo je ‘dolazimo i dobrano ćemo vas napucati u gu**** tim. Sve ćemo pomesti”, kazao je Arenas.

Mediji su jučer pisali kako će pored Lebrona, Amerikance na Olimpijskim igrama predstavljati zvijezde poput Stepha Curryja, Kevina Duranta, Devina Bookera, Anthonyja Davisa, Klaya Thompsona i drugih.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime