Ligi prvaka prijeti nezamisliv scenarij: Sljedeće sezone igrat će je i Leeds United?!

190421Liga-Prvaka

Formiranje Superlige, koju je dogovorilo 12 bogatih europskih klubova, imat će ogromne posljedice za europski klupski nogomet.

Osnivači Superlige su Arsenal, Atletico, Chelsea, Barcelona, Inter, Milan, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid i Tottenham. Njima će se pridružiti još tri kluba, a ovih 15 ekipa imat će zagarantirano mjesto u ligi. Preostalih pet učesnika dobilo bi se kroz kvalifikacije.

Nagađa se da će UEFA te klubove izbaciti iz svojih kupova, što znači da će nekim drugim klubovima, koji nisu mogli ni sanjati o igranju u Ligi prvaka, biti omogućeno da se u njoj natječu.

Prema aktualnom formatu u grupnu fazu Lige prvaka direktno ulaze po četiri najbolje ekipe iz Španjolske, Engleske, Italije i Njemačke, dvije najbolje iz Francuske i Portugala te prvaci Rusije, Belgije, Ukrajine i Nizozemske. Ostali klubovi za plasman se bore kroz kvalifikacije.

Izbacivanje velikana značilo bi da će Liga prvaka već sljedeće sezone izgledati potpuno drukčije. Međutim, treba napomenuti da su Borussia Dortmund, Bayern München i PSG odbili sudjelovanje u Superligi pa u njihovim ligama neće biti promjena.

Kad bi ovog trenutka završile najjače europske nacionalne lige, u Ligu prvaka bi se plasirale ove ekipe:

Španjolska: Sevilla, Villarreal, Betis, Real Sociedad

Engleska: Leicester, West Ham, Everton, Leeds United

Italija: Atalanta, Napoli, Lazio, Roma

Njemačka: Bayern, RB Leipzig, Wolfsburg, Eintracht

Francuska: Lille, PSG

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime